LS20200825__msuhyalitehall_009
Ground and 2
LS20200825__msuhyalitehall_014
LS20200825__msuhyalitehall_010
LS20200825__msuhyalitehall_021
LS20200825__msuhyalitehall_004
LS20200825__msuhyalitehall_015
LS20200825__msuhyalitehall_029
LS20200825__msuhyalitehall_028
LS20200825__msuhyalitehall_001
LS20200825__msuhyalitehall_026
LS20200825__msuhyalitehall_025
LS20200825__msuhyalitehall_024
LS20200825__msuhyalitehall_023
LS20200825__msuhyalitehall_022
LS20200825__msuhyalitehall_031
LS20200825__msuhyalitehall_020
LS20200825__msuhyalitehall_019
LS20200825__msuhyalitehall_018
LS20200825__msuhyalitehall_016
LS20200825__msuhyalitehall_013
LS20200825__msuhyalitehall_012
LS20200825__msuhyalitehall_011
LS20200825__msuhyalitehall_002
LS20200825__msuhyalitehall_005
LS20200825__msuhyalitehall_007
LS20200825__msuhyalitehall_006
LS20200825__msuhyalitehall_008
LS20200825__msuhyalitehall_032
LS20200825__msuhyalitehall_017
LS20200825__msuhyalitehall_030

Hyalite Hall - Montana State University

bozeman, montana

SMA Architects is extremely proud to have teamed with Montana State University, Jackson Contractor Group and partner firm NAC Architecture on the design for MSU's New Residence Hall, planned to open Fall 2020. The incredible team partnership and collaboration drove the success of the project, which was designed utilizing the knowledge and success gained from Yellowstone Hall, completed in 2016. The New Residence Hall is being constructed on the north side of MSU's campus at 11th and College Avenue opening up to Wally Byam park. 

  

The program developed for the New Residence Hall has similar room types as the resident rooms in the recently completed Yellowstone Hall. Rooms are configured in 10 communities with 51 beds in each community. Comprised of single rooms, double rooms and triple rooms, the 150,000 sf residence hall focuses on creating collision spaces to facilitate student interaction within and between communities. Utilizing two story active lounges, a variety of study rooms, a central lobby, kitchen and lounge spaces many opportunities are created for students to connect academically and through shared interests and hobbies.  

  

With an additional focus on minimizing the building's footprint, the building design is oriented to optimize solar access in the colder months while reducing heat gain in the warmer months. The site creates outdoor space and activity areas for students and is oriented towards a pedestrian way to connect with the new dining hall and academic areas of the campus. The building is targeting LEED Silver Certification.

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest

Copyright © SMA Architects 2020